Weinig zelfvertrouwen

Je weet eigenlijk heel goed wat je wil en toch lukt het je niet altijd om jouw ideeën in realiteit om te zetten. Waarschijnlijk loop je hierdoor, net als zo velen, rond met twijfelgevoelens over jezelf.

Heb ik te weinig zelfvertrouwen?

Een gebrek aan zelfvertrouwen uit zich op veel mogelijke manieren. Waarschijnlijk herken je je op dit moment wel in een aantal van deze punten:

 • Je doet je op bepaalde gebieden juist heel zelfverzekerd voor en bent hier blijkbaar ook heel goed in want iedereen lijkt te denken dat je zelfverzekerd bent.
 • Je frustratie over je gebrek aan vertrouwen in jezelf vindt ergens een negatieve uitlaatklep, die ten koste gaat van jezelf en/of je relaties
 • Je kiest vaker dan je wilt voor het bekende, in plaats van ook nieuwe dingen te ontwikkelen
 • Je vindt het niet makkelijk om ‘touwtjes los te laten’ en anderen te verantwoordelijkheid te geven. Liever kies je voor zoveel mogelijk controle.

Ben je hierin uniek? Nee, een grote meerderheid van de mensen (geschat wordt zo’n 80%) zou graag meer zelfvertrouwen willen hebben.

Referentie Monique Ooms

Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?

Het meeste van wat we doen, doen we onbewust, op basis van aangeleerde en ingesleten patronen. Als je zelfvertrouwen onvoldoende ontwikkeld is, heb je overtuigingen opgedaan die een rem vormen om het maximale uit je leven te halen. Pas als je in staat bent om de ingesleten patronen te vervangen door nieuwe kun je je gedrag in de gewenste richting ontwikkelen. Je hersenen zijn de hele dag bezig met het ontwikkelen van deze patronen. Dit natuurlijke leervermogen heet neuroplasticiteit.

Met onze flowyu – methode hebben we trainingen ontwikkeld om op basis van neuroplasticiteit vele malen sneller en blijvend die patronen te doorbreken die je al jarenlang in de weg zitten.

Wat levert onze flowyu-methode je op?

Door deelname aan de meerdaagse flowyu-modules worden er nieuwe blijvende patronen in je brein getraind. Hierdoor zal je zelfbeeld blijvend veranderd zijn en je zelfvertrouwen vergroot. Andere resultaten van onze aanpak zijn:

  • Je hebt snel grote en blijvende stappen in de ontwikkeling van je zelfvertrouwen gezet en zit daardoor structureel veel beter in je vel
  • Je bent in staat om veel doelgerichter te functioneren omdat je veel minder last hebt van mentale belemmeringen die je voorheen in de weg zaten
  • Je bent in staat om datgene wat je wilt veel makkelijker en duidelijker te verwoorden omdat je je verhaal doet vanuit een innerlijk vertrouwen
  • Je werkt sneller, makkelijker en plezieriger
  • Je kent je eigen kwaliteiten en laat je daardoor niet meer uit de weg slaan door kritiek van anderen
  • Je beoordeelt jezelf achteraf op basis van echte ervaringen in plaats van vooraf onzeker te worden van je eigen aannames
  • Je verbetert je relaties

 

Download gratis brochure over onze training!

Wil je meer informatie ontvangen over onze training om je zelfvertrouwen te vergroten? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen je per mail vrijblijvend onze brochure toe.

Selecteer een geldig formulier

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen