The Top 5 of Life

Acteer in het hier en nu

De enige dag in het jaar waarop je écht een verandering kunt maken? Die enige dag is vandaag. Gisteren ligt achter ons en morgen laat nog even op zich wachten. Door je continue af te vragen wat er zich nu afspeelt en daarop te acteren, ben je constant bezig met alles wat je kunt doen.

Richt je aandacht op de cirkel van invloed

Vraag jezelf vaker af: heb ik grip op de situatie, heb ik invloed op wat hier gebeurt? Zo ja: wat wil ik ermee, kies ik om er iets mee te doen of is het niet nodig? De grootste energieverspilling van de mens vindt plaats wanneer we ons buiten onze cirkel van invloed bevinden en ons toch druk maken over de situatie waarin we verkeren: we zijn beland in de cirkel van betrokkenheid waarin we machteloos staan.

Investeer in je unieke talenten

Uitgaan van je kracht, doen wat je goed kan én leuk vindt: het lijkt een inkoppertje. Toch houden sommigen van ons zich nog veel te vaak bezig met zaken die ons alleen maar energie kosten. Dit kan je baan zijn, maar denk ook eens aan de relaties die je met anderen onderhoudt. Weet jij eigenlijk waar jouw krachten liggen? Alleen dan kun je deze gaan uitbouwen om er écht van te kunnen gaan genieten!

Zorg dat je in verbinding bent met je omgeving

Altijd al het gevoel gehad ‘niet helemaal op je plek te zitten’? Wellicht sta je dan niet in optimale verbinding met je omgeving. Wellicht ben je je er niet van bewust, maar kom je in een andere omgeving beter tot je recht! Voor sommige mensen betekent dit een ander plekje zoeken binnen het kantoor, anderen komen tot de conclusie dat emigreren is wat ze altijd al nodig hadden.

Behandel anderen en je omgeving zoals je zelf behandeld wilt worden

Een mooie wereld. Een écht mooie wereld. Die kan er alleen komen wanneer we elkaar fundamenteel beter gaan behandelen. Anderen behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Met een open blik kunnen kijken naar de wereld en onze medemens, zonder andere visies te veroordelen.

Ga terug: gericht werken aan je vraag

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen