Teamontwikkeling: samen succesvoller

Iedereen heeft doelen om mee aan de slag te gaan, je persoonlijke ontwikkeling is nooit ‘af’. Dit geldt ook voor teamontwikkeling in teams. Soms merk je dat je samen meer wilt en kunt dan je op het moment doet en is het tijd om teamontwikkeling hoger op je prioriteitenlijst te zetten. Je weet heel goed op welke je aspecten je jezelf verder kunt ontwikkelen en wilt dit ook. In de praktijk blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan: het gedrag dat je hebt ontwikkeld, is vaak lastig te doorbreken en te vervangen door iets beters. Je wilt wel, maar het lukt niet. Je ziet je collega’s worstelen met hetzelfde probleem.

Een gevoel van innerlijke onrust is vaak het gevolg. Wellicht schieten gedachten zoals de onderstaande wel eens door je hoofd:

 • Ik voel dat ik niet alles uit mezelf en mijn team haal
 • Er zit me ‘iets’ in de weg om mezelf en mijn team écht vooruit te helpen
 • Ik wil onderdeel zijn van een team dat elkaar aanvult en versterkt

Teamontwikkeling: belemmeringen

Of je nu weet waar de onrust in het team vandaan komt of niet, feit is dat het jullie (bewust of onbewust) vaak zullen worden belemmerd in talentontwikkeling. Soms op de achtergrond, soms overduidelijk:

 • Je hebt het gevoel dat kansen niet worden benut terwijl de klok doortikt
 • Je bent al tijden van plan ontwikkeling meer aandacht te geven, maar ‘het komt er niet van’
 • Je ziet dat er een hoop talent is binnen het team, maar het komt nu niet uit de verf
 • Je merkt dat het uitbouwen van competenties en het verminderen van zwaktes te weinig aandacht krijgt
 • Je hebt talloze boeken gelezen en cursussen gedaan, maar het resultaat sneeuwt snel onder
 • Je moet soms je best doen om andere afdelingen of teams niks te misgunnen, omdat je baalt dat het jullie zelf niet lukt

“Coming together is a beginning.
Keeping together is progress.
Working together is success.”
Henry Ford

Teamontwikkeling is meer dan de som van de effectiviteit en productiviteit van de individuele teamleden. Een team is haast een persoonlijkheid op zich, met sterke kanten, ontwikkelpunten, voorkeuren en stemmingen. Geautomatiseerd gedrag van de individuele leden bepaalt de ruimte waarbinnen het team kan ontwikkelen en groeien. Aan het begin van het traject bepalen we het uitgangspunt en het gewenste eindpunt: waar staat het team nu? En wat wil het team bereiken? De groei van de afzonderlijke teamleden is de essentie van de ontwikkeling van het team. Mede op basis van de teaminzichten worden individuele doelen bepaald die relevant zijn voor ieder persoon als onderdeel van het team.

Voor iedereen een oplossing op maat

Ieder mens is uniek en triggert op andere ervaringen. Dit vraagt om een individuele aanpak met alle aandacht voor de eigen ervaringen, potentie en ontwikkelmogelijkheden van deelnemers. Onze innovatieve flowyu-methode gaat uit van dit principe met als voornaamste doel een fundamentele versnelling van de talentontwikkeling van professionals door brain boosting. Dit doen we door tijdens de module het natuurlijk leervermogen van het brein gericht in de hoogste versnelling te zetten. Op deze manier werkt ieder teamlid aan wat voor hem of haar én voor het team van belang is en ontstaat per persoon een steile leercurve die op individueel niveau maximaal relevant is. Ik weet natuurlijk niet precíes wat er bij jou en je collega’s speelt en welke ontwikkeling jullie zouden willen maken, maar ik weet wel dat ook jullie worstelen met belemmeringen uit het verleden. Door hersenactiviteit te meten en het natuurlijk leervermogen gericht in de hoogste versnelling te zetten, zullen jij en je teamleden sneller leren dan ooit tevoren en krijgt jullie teamontwikkeling een boost.

Drie redenen om voor onze flowyu-methode te kiezen:

 • Het is bewezen
  Honderden deelnemers rapporteren permanente positieve veranderingen
 • Het is onweerstaanbaar makkelijk
  Mensen omarmen het, zelfs in conservatieve grote bedrijven
 • Snel én blijvend resultaat
  Door het samenspel van onze innovatieve trainingsmethode en constante één-op-één coaching

Meer informatie over hoe je met onze korte maatwerktrainingen snel en blijvend aan de slag kunt met teamontwikkeling?
Ja, ik wil meer informatie

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen