Snel en objectief vertrekpunt

Heel veel deelnemers geven aan dat we met onze flowyu-methode iets bijzonders ontwikkeld hebben. We zijn de eerste in de wereld die het natuurlijk leervermogen van het brein inzetten om een versnelling van de ontwikkeling van professionals te realiseren. Uniek dus, maar ook écht nieuw en onbekend.

Neuroplasticiteit, brain boosting… Laten we vooral bij het begin beginnen.

Neuroplasticiteit

Het brein leert van alle gebeurtenissen in het leven, door al deze ervaringen ga je in veel situaties op een automatische manier handelen. Dit gebeurt onbewust en is zeker niet altijd effectief.

Je roest vast in een baan die je niet meer uitdaagt.

Je valt keer op keer terug in stress en onrust en krijgt jezelf hier niet uit.

Je wéét dat je huidige acties je niet brengen waar je wilt zijn en toch kun je het niet veranderen.

Be more you leert je bewust worden van je handelingen waardoor je effectiever gaat werken en echt het maximale uit jezelf haalt. De kern hiervan ligt in het principe dat hieronder nader wordt toegelicht: neuroplasticiteit.

Hoe haal je het maximale uit jezelf?

Automatische handelingen ontstaan door neurale voorkeurspaden die in het brein worden aangelegd. Hierdoor ga je gedrag herhalen wat je je eigen hebt gemaakt. Met de flowyu-methode en brain boosting leren we je nieuwe paden aan te leggen in je brein waardoor je bewuster en effectiever leert handelen. Het vermogen van ons brein om te veranderen noemen we neuroplasticiteit.
Download PDF

Hoe werkt neuroplasticiteit?

In de onderstaande animatie zie je hoe het natuurlijk leervermogen van ons brein werkt en het fundament vormt van al het gedrag dat je ontwikkelt:

Flowyu-profiel

De afgelopen jaren heeft be more you de flowyu-methode, waarbij brain boosting en flowyu-coaching samen komen, doorontwikkeld. Al meer dan 30.000 ontwikkelingsuren zijn geïnvesteerd in de doorvertaling van de kwaliteit van onze hersenen (neuroplasticiteit) naar een methode die de traditionele manier van leren op zijn kop zet en een versnelling kan realiseren in de ontwikkeling van professionals.

Misschien wel de belangrijkste mijlpaal hierin is de ontwikkeling van een profiel (het flowyu-profiel) dat de meting van hersenactiviteit direct visueel en dus inzichtelijk, toegankelijk en praktisch bruikbaar maakt.

Bij de start van de eerste module brengen we snel en objectief het vertrekpunt van de deelnemer in kaart met behulp van dit flowyu-profiel (zie afbeelding hieronder). Op basis hiervan ontstaat een heel duidelijk beeld van de reeds aanwezige sterke punten en verdere groeimogelijkheden in de persoonlijkheid van de deelnemer in de vorm van een persoonlijk rapport.

Flowyu-profiel
Het door ons ontwikkelde profiel omvat de visuele weergave van jouw qEEG: de meting van hersenactiviteit waarmee de eerste module begint. Het profiel is een weergave van waar de deelnemer op dit moment staat: het laat zien wat er in deze fase van zijn of haar leven speelt, waar diegene tegenaan loopt en welke volgende stappen er in de ontwikkeling gezet kunnen worden.

De visuele weergave wordt vervolgens uitgelegd aan de hand van een omschrijving van acht specifieke kwaliteiten (te zien op de afbeelding hierboven) die een belangrijke rol spelen in ieders persoonlijke leven en professionele functioneren. Een flowyu-specialist zal met de deelnemer bespreken wat dit specifiek voor hem of haar betekent.

Hetgeen wat altijd onzichtbaar vastlag in je brein, is nu het objectieve vertrekpunt van je ontwikkeltraject geworden.

Download PDF

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen