Snel en gericht werken aan je vraag

Accelerated learning

Versneld leren. Het is een thema dat in steeds meer organisaties opduikt in ontwikkeltrajecten. Misschien niet zo bijzonder dat in een wereld waarin alles steeds sneller gaat, we ook zo snel, effectief en efficiënt mogelijk willen leren.

Accelerated learning is in dit licht dus een interessant thema. Versneld leren, kan dat wel goed gaan? Gaat snel leren wel hand in hand met goed leren?

Wellicht is efficiënt leren wat we nastreven. Op een goede manier, zo snel mogelijk. Zonder te ‘struikelen’ in het proces omdat de snelheid niet bij te benen is, maar wel op een hoger tempo dan normaal. Zonder ‘loze ruimte’ in het proces, waarin kostbare tijd verloren gaat.

Dat misschien wel waar accelerated learning over gaat: efficiënter en effectiever te werk gaan in het leerproces. Maar op welke thema’s kun je eigenlijk het meest bereiken?

Wat is je logische volgende stap?

Je weet dat het ergens schuurt, maar wat is de volgende stap? Wat kun je zelf doen, welke punten verdienen je aandacht?

Het onderstaande model, The Top 5 of Life, is door oprichter van be more you Marco Karman in de loop der jaren ontwikkeld. Het laat de vijf factoren zien die, in samenspel, bepalen of je goed in je vel zit als persoon en gepassioneerd bent als professional. Wanneer steeds meer mensen deze factoren in balans kunnen brengen en hun beste zelf zijn zal een mooiere wereld een stap dichterbij zijn.

The Top 5 of Life
Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de 5 thema’s van The Top 5 of Life of download onze PDF.
Download PDF

Individueel maatwerkprogramma: flowyu-coaching

Wanneer je aan de start staat van een ontwikkeltraject, is er altijd weer een beetje spanning. Wat gaat er gebeuren? Zou het wel werken? Is dit wel iets voor mij? Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik het geleerde dit keer wel echt in de praktijk breng?

Over brain boosting heb je al meer kunnen lezen. Deze innovatieve manier van leren van je eigen hersenactiviteit is wat onze programma’s zo uniek maakt.

Toch is alleen brain boosting niet genoeg. Een module gaat een heel stuk verder (en dieper!) dan ‘aangesloten worden op een apparaat’.

Gedurende je flowyu-module gaan brain boosting en flowyu-coaching hand in hand. Flowyu-coaching is wat ons programma tot 100% maatwerk maakt en zorgt voor een supergerichte en steile leercurve. De flowyu-specialist helpt je om uit de brain boosting jouw eigen feedback en leermomenten te creëren. De flowyu-specialist doorloopt samen met een deelnemer een uniek traject en heeft als primaire taak om ieder individu zo hard mogelijk vooruit te brengen in het korte tijdsbestek van een training.

Even keihard op het gaspedaal trappen, zeggen we ook wel eens. Dit is immers wat onze methode zo uniek maakt: we helpen je om een fundamentele versnelling van je ontwikkeling te realiseren.

We houden je dus constant scherp. De feedback uit de hersenactiviteit wordt door de flowyu-specialist constant in de gaten gehouden om de filters gedurende de training in te stellen. Wanneer je brein weer even is ‘uitgeleerd’ op een bepaald thema stelt de flowyu-specialist direct nieuwe, strengere waarden in die je brein stimuleren om nieuw, specifiek gewenst gedrag te vertonen: iets wat zonder de innovatieve techniek van de flowyu-methode natuurlijk niet inzichtelijk en mogelijk zou zijn. Door de feedback in het moment te ervaren en terug te zien (in de vorm van het filmkader over de film die je bekijkt), ontplooi je je potentieel sneller, effectiever en efficienter dan door middel van gangbare coaching-sessies.

De flowyu-coaching loopt synchroon en is verweven met de brain boosting en de onderbewuste processen die er gaande zijn. De twee versterken elkaar continu. Het is dan ook de taak van jouw coach om op het juiste moment vragen te stellen om de inzichten uit de brain boosting naar de alledaagse praktijk te halen. De intensieve vorm van coaching zorgt er daarmee voor dat hele concrete gedragspatronen en geautomatiseerde reflexen in je leven inzichtelijk worden. Daarnaast helpt de flowyu-specialist je met het bewust worden van je talenten en mogelijkheden én hoe je deze kunt gaan verwezenlijken.

Samen met je flowyu-specialist houd je een logboek bij dat tijdens en lang na je training als naslagwerk dient en je helpt de nieuwe uitdagingen na je training aan te gaan.

ontwikkelsnelheid-ongeacht-vertrekpunt

Meerdaagse volledige focus

Je wilt na het volgen van een ontwikkelingsprogramma zoveel mogelijk van het geleerde gaan inzetten. Niets vervelender dan wanneer je vol enthousiasme ergens aan begonnen bent, maar na (of zelfs tussen) de cursusdagen het dagelijks leven met alle afleidingen ervoor zorgt dat je niet alles uit hetgeen haalt waarin je een hoop tijd, geld en moeite geïnvesteerd hebt.

We realiseren ons heel goed dat jouw leven als professional nooit stilstaat. Dat er altijd wel een belletje, mailtje of andere actie op je wacht. Toch vragen we je om gedurende jouw flowyu-programma zo veel mogelijk afstand te nemen van jouw ‘normale leven’. We hebben ons best gedaan om dit zo verleidelijk mogelijk te maken.

Gedurende jouw flowyu-module verblijf je op onze prachtige locatie in Berg en Dal bij Nijmegen. Een bosrijk en heuvelachtig gebied waarvan je tussen de sessies heerlijk kunt genieten. Na een goed diner kun je nog even bijkomen op je hotelkamer die op een steenworp afstand van het trainingscentrum ligt.

Je zou bijna denken dat je vakantie hebt…

Natuurlijk gebruik je de tijd tussen de sessies en tussen de dagen ook om te reflecteren op het proces waarin je je bevindt. De flowyu-specialist helpt je om gedurende je programma zo snel mogelijk te ontwikkelen. Dit proces kan best heftig en/of vermoeiend zijn. Juist om deze reden vinden we het belangrijk dat je je in een prettige omgeving bevindt waarin je de ruimte krijgt om hiermee aan de slag te gaan. Even weg uit het drukke verkeer, uit de dagelijkse verantwoordelijkheid van je baan en uit de drukte van je relatie en/of gezin.

Benieuwd geworden? We leggen je nog wat meer uit over brain boosting in onze downloadbare PDF.
Download PDF

Sfeerimpressie Berg en Dal

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen