sandraSandra Bergakker
Controller/Hoofd Mens & Middelen, Servicedienst, Gemeente Rotterdam

Absolute meerwaarde: het resultaat is geen aangeleerde oefening, maar komt natuurlijk, innerlijk, vanuit jezelf!

Mijn collega Astrid Suurmeijer heeft me opmerkzaam gemaakt op be more you. Wat me vooraf aansprak in de training is de wetenschappelijke (neurologische) basis die er achter zit. Ik ervaar het achteraf als een absolute meerwaarde dat ik sinds de training mijn inzichten als een natuurlijk iets toepas, ik hoef er niet over na te denken, het gaat vanzelf. Dit is een wezenlijk verschil met mijn ervaringen met eerdere trainingen: daar ervoer ik veel meer dat ik eerst de situatie moest herkennen en daarin dan vervolgens het nieuw geleerde actief moest toepassen.

“Be more you” kan echt!

Zo lang ik me kan herinneren heb ik een innerlijke onrust in mezelf (veel gedachten waaruit twijfel bleek of ik wel op de juiste plek zat en de juiste dingen deed). Tevens had ik moeite om me te concentreren en sliep ik regelmatig slecht en onrustig. Het meest louterende inzicht dat ik heb gehad tijdens mijn training is dat het “voldoende is om te zijn wie ik ben”. Hierdoor is mijn innerlijke onrust volledig verdwenen. Ik ervaar dit als heel bevrijdend. Ik ben me er door mijn training ook van bewust geworden dat je omgeving heel duidelijk door heeft of je werkelijk rustig bent of je alleen je onrust niet laat blijken. In mijn eigen familie zijn er recent een paar behoorlijk emotionele gebeurtenissen geweest, waaronder ik veel rustiger ben gebleven ben dan normaal gesproken het geval zou zijn geweest. Mensen uit mijn omgeving hebben teruggekoppeld dat ze daarom op dat moment heel veel steun aan mij hebben gehad.

Zelfs lang bestaande relaties verbeteren zich

Ik vind het opvallend hoe de relatie met mijn moeder (79) door mijn training verbeterd is: voorheen was mijn relatie met haar nogal moeizaam omdat ik vond dat zij mij het leven niet altijd makkelijk heeft gemaakt en ik haar dat, realiseer ik me nu, nooit helemaal heb kunnen vergeven. Sinds de training is mijn vooringenomenheid weg en vind ik het werkelijk leuk om tijd met mijn moeder door te brengen. Ik merk ik dat ook zij een last minder te dragen heeft.

In balans als manager tijdens roerige tijden

Op mijn werk binnen de Gemeente Rotterdam is het momenteel heel hectisch: het College en de Concerndirectie heeft besloten dat alle ondersteunende diensten verder (dan tot nu toe het geval was) gecentraliseerd worden, naar de Serviceorganisatie Rotterdam (Shared Service Centre). Dit is een majeure verandering, waardoor veel medewerkers binnen de Gemeente Rotterdam een nieuwe plek in de organisatie gaan krijgen. Dit leidt tot onrust en onzekerheid en een zekere mate van nervositeit. Ik merk dat ik ook hier heel natuurlijk mijn innerlijke rust goed bewaar. Mijn medewerkers koppelen mij terug dat ik, in deze roerige tijden, een hele prettige leidinggevende ben: ik maak duidelijk waarheen we gaan en hoe we dat, in behapbare stappen, gaan realiseren. Ik merk dat ik het eigenlijk hartstikke leuk vind om deel uit te mogen maken van deze “big bang” en heb vertrouwen in het eindresultaat. Nu ik er over nadenk realiseer ik me dat het juist nu goed zou zijn als meer collega’s deze training mogen volgen.

Draadvlak voor duidelijke voorstellen

Voorheen kostte het mij af en toe moeite om collega’s, directie en soms ook medewerkers te te overtuigen van mijn plannen of ideeën. Wanneer ik bijvoorbeeld een presentatie verzorgde, bleef ik tot op het laatste moment zaken aanpassen en wel 1000 scenario’s over het mogelijke verloop doordenken. (ik werd hierdoor onrustig en onzeker). Laatst had ik een presentatie met een stevig verhaal over een onderwerp waarbij ik een redelijk radicale koerswijziging voorstelde. De aanwezigen onderschreven mijn voorstel en waren enthousiast. Voor mijn gevoel heb ik het niet anders gedaan dan voorheen, maar mijn directeur koppelde terug dat ik de presentatie heel stevig heb neergezet, met zelfvertrouwen en zonder enige twijfel. Toen ik hem aangaf dat dat door mijn training kwam antwoordde hij “oh, dan heeft het zijn geld al opgebracht!”. Ik beveel mijn be more you training in ieder geval van harte aan: op een schaal van 0 tot 10, geef ik een 10. Nadeel van mijn training? Er wordt sindsdien veel vaker een beroep op me gedaan voor werkgroepen en commissies…

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen