Samenwerken in een team

Een team is een optelsom van verschillende individuen met allerlei kwaliteiten, meningen, werkwijzen en verschillen. Samenwerken in een team kan dus soms best een uitdaging zijn. Wanneer je je dan bedenkt dat, cliché maar waar, een ketting slechts zo sterk is als zijn zwakste schakel, betekent dit dat er een hoop effort voor nodig kan zijn om een team soepel te laten draaien.

Wanneer een team écht op elkaar is ingespeeld en goed samenwerkt, ontstaat er een soort magie: de totale output van een team wordt dan nog groter dan de optelsom van de individuele prestaties. Iedereen presteert op de toppen van zijn of haar kunnen en ontstaat synergie. Wanneer juist de samenwerking in een team stroef verloopt, speel je misschien wel eens met de volgende gedachten:

 • Ik voel dat er meer in mij zit dat het team vooruit zou kunnen helpen, maar het komt er niet uit
 • Ik ken mijn teamgenoten niet goed genoeg of voel me niet comfortabel genoeg om echt op elkaar te vertrouwen
 • Ik heb de neiging om me binnen het team terug te trekken omdat ik me niet écht op mijn plek voel
 • Ik wil onderdeel zijn van een team dat elkaar aanvult en versterkt

Samenwerken in een team: belemmeringen

Wanneer je binnen een team ook maar een beetje onrust voelt, weet je dat het niet optimaal presteert. Stroomlijnen kan een team in de flow brengen die nu ontbreekt. Bepaalde dingen belemmeren de samenwerking tussen teamleden. Soms op de achtergrond, soms overduidelijk:

 • Je denkt dat onderlinge verhoudingen en gedoe tussen teamleden jullie afremt
 • Je ziet dat er een hoop talent is binnen het team, maar het komt nu niet uit de verf
 • Je merkt dat het uitbouwen van competenties en het verminderen van zwaktes te weinig aandacht krijgt
 • Je hebt talloze boeken gelezen en cursussen gedaan, maar het resultaat sneeuwt snel onder
 • Je moet soms je best doen om andere afdelingen of teams niks te misgunnen, omdat je baalt dat het jullie zelf niet lukt

Voor iedereen een oplossing op maat

Ieder mens is uniek en triggert op andere ervaringen. Dit vraagt om een individuele aanpak met alle aandacht voor de eigen ervaringen, potentie en ontwikkelmogelijkheden van deelnemers. Onze innovatieve flowyu-methode gaat uit van dit principe met als voornaamste doel een fundamentele versnelling van de talentontwikkeling van professionals door brain boosting. Dit doen we door tijdens de module het natuurlijk leervermogen van het brein gericht in de hoogste versnelling te zetten.

Op deze manier werkt ieder teamlid aan wat voor hem of haar én voor het team van belang is en ontstaat per persoon een steile leercurve die op individueel én teamniveau maximaal relevant is. Ik weet natuurlijk niet precíes wat er bij jou en je collega’s speelt en welke ontwikkeling jullie zouden willen maken, maar ik weet wel dat ook jullie worstelen met belemmeringen uit het verleden. Door hersenactiviteit te meten en het natuurlijk leervermogen gericht in de hoogste versnelling te zetten, zullen jij en je teamleden sneller leren dan ooit tevoren en krijgt jullie teamontwikkeling een boost.

Drie redenen om voor onze flowyu-methode te kiezen:

 • Het is bewezen
  Honderden deelnemers rapporteren permanente positieve veranderingen
 • Het is onweerstaanbaar makkelijk
  Mensen omarmen het, zelfs in conservatieve grote bedrijven
 • Snel én blijvend resultaat
  Door het samenspel van onze innovatieve trainingsmethode en constante één-op-één coaching

Meer weten over hoe je met onze korte maatwerktrainingen snel en blijvend aan de slag kunt met het verbeteren van de samenwerking binnen jouw team?
Ja, ik wil meer informatie

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen