Onzekerheid overwinnen

Je weet eigenlijk heel goed wat je wil en toch lukt het je niet altijd om jouw ideeën in realiteit om te zetten. Waarschijnlijk loop je hierdoor, net als vele anderen, rond met twijfelgevoelens over jezelf.

Ben ik te onzeker?

Een gebrek aan zelfvertrouwen uit zich op veel mogelijke manieren. Waarschijnlijk herken je je op dit moment wel in een aantal van deze punten:

 • Je doet je op bepaalde gebieden heel zelfverzekerd voor en vrijwel niemand die ziet dat je eigenlijk onzeker bent
 • Je frustratie over je gebrek aan zelfvertrouwen vindt ergens een negatieve uitlaatklep, die ten koste gaat van jezelf en/of je relaties
 • Je kiest vaker dan je wilt voor het bekende, in plaats van ook nieuwe dingen te ontwikkelen
 • Je vindt het niet makkelijk om ‘touwtjes los te laten’ en anderen te verantwoordelijkheid te geven. Het liefst kies je voor zoveel mogelijk controle.

Ben je hierin uniek? Nee, een grote meerderheid van de mensen (geschat wordt zo’n 80%) zou graag meer zelfvertrouwen willen hebben.

Referentie Monique Ooms

Hoe kan ik mijn onzekerheid overwinnen?

De meeste handelingen die we doen in het dagelijkse leven gaan onbewust, op de automatische piloot. Dit komt door aangeleerde en ingesloten patronen in het brein. Wanneer je zelfvertrouwen onvoldoende ontwikkeld is vormen deze aangeleerde patronen een rem om het maximale uit jezelf te halen.

Pas als je in staat bent om de ingesleten patronen te vervangen door nieuwe kun je je gedrag in de gewenste richting ontwikkelen. Je hersenen zijn de hele dag bezig met het ontwikkelen van deze patronen. Dit natuurlijke leervermogen heet neuroplasticiteit.

Met onze flowyu – methode hebben we trainingen ontwikkeld om op basis van neuroplasticiteit vele malen sneller en blijvend die patronen te doorbreken die je al jarenlang in de weg zitten. Hierdoor zul je in staat zijn om je onzekerheid te overwinnen en een stuk zelfverzekerder in het leven te staan.

Wat levert onze flowyu-methode je op?

Door deelname aan de meerdaagse flowyu-modules worden er blijvende patronen in je brein getraind. Hierdoor zal je zelfbeeld blijvend veranderd zijn en je zelfvertrouwen vergroot. Andere resultaten van onze aanpak zijn:

  • Je zit structureel beter in je vel omdat je onzekerheid veel minder is geworden
  • Je staat veel zelfverzekerder in het leven
  • Je bent in staat om veel doelgerichter te functioneren omdat je veel minder last hebt van mentale belemmeringen die je voorheen in de weg zaten
  • Je bent in staat om datgene wat je wilt veel makkelijker en duidelijker te verwoorden omdat je je verhaal doet vanuit een innerlijk vertrouwen
  • Je werkt sneller, makkelijker en plezieriger
  • Je kent je eigen kwaliteiten en laat je daardoor niet meer uit de weg slaan door kritiek van anderen
  • Je beoordeelt jezelf achteraf op basis van echte ervaringen in plaats van vooraf onzeker te worden van je eigen aannames
  • Je verbetert je relaties met familie, collega’s en vrienden

 

Download gratis brochure over onze training!

Wil je meer informatie ontvangen over onze training om jouw onzekerheid te overwinnen? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen je per mail vrijblijvend onze brochure toe.

Selecteer een geldig formulier

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen