Zet je natuurlijk leervermogen in de hoogste versnelling

Wat remt en versnelt je ontwikkeling?

Je hebt eerder gelezen over een kwaliteit van het brein, het natuurlijk leervermogen (neuroplasticiteit), dat ervoor zorgt dat we als mens kunnen blijven leren. Dit statement, dat het tegenovergestelde is van wat mensen vaak denken (‘ik ben te oud om…’), was het uitgangspunt voor de flowyu-methode.

Echter, we weten allemaal dat nieuw gedrag ontwikkelen onvoorstelbaar moeilijk kan zijn. We weten vaak wel dat het anders moet (en zelfs hoe), maar vaak krijgen we het niet voor elkaar. Heel frustrerend.

Blijkbaar is het bestaan van neuroplasticiteit niet genoeg. Iets zit ons in de weg. Ook dit fenomeen vinden we terug in ons brein.

Het is in essentie het enige probleem dat de mens en mensheid heeft.

Het gaat om een verouderd overlevingsmechanisme in ons brein dat wordt getriggerd door ervaringen uit het verleden. Deze zogenaamde amygdala, het deel van ons brein dat fungeert als radar voor gevaar, veroorzaakt als hij ‘afgaat’ (we noemen dit de amygdala hijack) persoonlijke stress, conflicten in bedrijven en escaleert naar wereldwijde uitdagingen.

Daar waar de amygdala vroeger alarm sloeg in levensbedreigende situaties, triggert hij tegenwoordig ook in andere situaties. Wanneer we zenuwachtig zijn voor een presentatie bijvoorbeeld, of wanneer we een conflict hebben met een familielid.

Kortom, naast een belangrijke kwaliteit van het brein (neuroplasticiteit) hebben we met brain boosting ook te maken met een interessante uitdaging: de amygdala hijack. De kennis over dit samenspel van factoren die invloed hebben op je potentie voor geluk en ontwikkeling (zie afbeelding) wordt in de flowyu-programma’s zo gericht mogelijk ingezet.

Potentie voor geluk

Benieuwd wat jouw potentie voor geluk is en hoe deze zich laat beïnvloeden door jouw amygdala? We vertellen je er meer over in onze PDF.
Download PDF

Realtime inzicht in je ontwikkeling met brain boosting

Gedurende een flowyu-trainingsmodule neem je iedere dag deel aan een 3-tal individuele sessies van ruim 1 uur. Tijdens ieder van deze sessies werk je, samen met je coach, aan de innerlijke verandering die zal leiden tot het door jou gewenste resultaat.

Om bestaand gedrag blijvend te veranderen is het noodzakelijk om nieuwe neurale voorkeurspaden te creëren in ons brein: met onze flowyu-methode bereik je exact dat met brain boosting. Doordat we het natuurlijke leervermogen (neuroplasticiteit) op een heel innovatieve en effectieve manier gebruiken, ben je in staat om deze nieuwe paden in je hersenen snel, simpel en structureel te ontwikkelen.

Met behulp van onder andere visuele (film) en tactiele (trillingen) feedback worden je hersenen op een speelse manier getraind. Je wordt via deze zintuigen ‘beloond’ (zie linker foto) als je ontwikkeling de goede kant op gaat en je ontvangt een ‘waarschuwing’ (zie rechter foto) wanneer je in ongewenst gedrag vervalt. Dit ziet er in de visuele training (het kijken van een film) ongeveer zo uit:

Filmkader brain boosting

Dit proces is voor jezelf misschien ongrijpbaar, maar voor je hersenen heel simpel. Die bekijken namelijk: werkt wat ik nu doe wel (en ga ik ermee door) of niet (en probeer ik iets nieuws)? Zo begeleiden we je om nieuwe paden in je hersenen aan te spreken en vast te leggen om nieuwe, gewenste ontwikkeling te stimuleren.

We houden je vervolgens constant scherp. De feedback uit de hersenactiviteit wordt door de flowyu-specialist constant in de gaten gehouden om de filters gedurende de training in te stellen. Wanneer je brein weer even is ‘uitgeleerd’ op een bepaald thema stelt de flowyu-specialist direct nieuwe, strengere waarden in die je brein stimuleren om nieuw, specifiek gewenst gedrag te vertonen: iets wat zonder de innovatieve techniek van de flowyu-methode natuurlijk niet inzichtelijk en mogelijk zou zijn. Door de feedback in het moment te ervaren en terug te zien (in de vorm van het filmkader over de film die je bekijkt), ontplooi je je potentieel sneller, effectiever en efficienter dan door middel van gangbare coaching-sessies.

De individuele tijd tussen de sessies gebruik je om zelfstandig verder aan de slag te gaan met verkregen inzichten en daarmee samenhangende vragen. Samen met je coach houd je een logboek bij. Dit is na afloop een zeer waardevol naslagwerk.

Flowyu: wat betekent het?

Wanneer je je realiseert dat jouw leven zich afspeelt op een manier die niet past bij wie je wil zijn, kan dit een confronterende realisatie zijn. Onze visie is dat er voor iedereen een juiste staat van zijn is waarin je voelt dat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

Flowyu is een samenvoeging van twee begrippen: flow en yu.

Flow is zo opgaan in een activiteit, dat je alles om je heen vergeet. Je functioneert op de toppen van je kunnen.

Yu is een Oosters begrip dat uitgelegd kan worden als “meester zijn van je eigen talent”.

Hoe kan het kan dat de flowyu-methode traditioneel leren en ontwikkelen op zijn kop zet? Lees hier meer over hoe je sneller en gerichter werkt aan jouw wens dan bij bekende methodes.

Download PDF

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen