Hoe werkt de methode precies?

Gedurende een flowyu-trainingsmodule neem je iedere dag deel aan een 3-tal individuele sessies van ruim 1 uur. Tijdens ieder van deze sessies werk je, samen met je coach, aan de innerlijke verandering die zal leiden tot het door jou gewenste resultaat.

Om bestaand gedrag blijvend te veranderen is het noodzakelijk om nieuwe neurale voorkeurspaden te creëren in ons brein: met onze flowyu®-methode bereik je exact dat met breintraining. Doordat we het natuurlijke leervermogen (neuroplasticiteit) op een heel innovatieve en effectieve manier gebruiken, ben je in staat om deze nieuwe paden in je hersenen snel, simpel en structureel te ontwikkelen:

Met behulp van visuele (film), auditieve (muziek) en tactiele (trillingen) feedback worden je hersenen op een speelse manier getraind. Je wordt via deze zintuigen ‘beloond’ (zie linker foto) als je ontwikkeling de goede kant op gaat en je ontvangt een ‘waarschuwing’ (zie rechter foto) wanneer je in ongewenst gedrag vervalt. Dit ziet er in de visuele training (het kijken van een film) ongeveer zo uit:

Schermpjes totaal

Dit proces is voor jezelf misschien ongrijpbaar, maar voor je hersenen heel simpel. Die bekijken namelijk: werkt wat ik nu doe wel (en ga ik ermee door) of niet (en probeer ik iets nieuws)? Zo begeleiden we je om nieuwe paden in je hersenen aan te spreken en vast te leggen om nieuwe, gewenste ontwikkeling te stimuleren.

De individuele tijd tussen de sessies gebruik je om zelfstandig verder aan de slag te gaan met verkregen inzichten en daarmee samenhangende vragen. Samen met je coach houd je een logboek bij. Dit is na afloop een zeer waardevol naslagwerk.

Klik hier om terug te gaan naar de overzichtspagina van veelgestelde vragenWil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen