Vergroot je cirkel van invloed

Sinds Steven Covey de term ‘cirkel van invloed’ introduceerde, zijn veel mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen hiermee in aanraking gekomen. Talloze boeken en websites leggen het model uit (zie onderstaand) en toch blijft het voor de meesten van ons moeilijk om structurele verbeteringen te boeken.

Want wat als je wel wéét dat je energie verliest wanneer je je onnodig bezighoudt met zaken buiten jouw cirkel van invloed, maar je jezelf er toch keer op keer op betrapt?

Wat als:

 • Je het jezelf al jaren aanrekent dat je in het verleden een verkeerde keuze hebt gemaakt?
 • Je je altijd zorgen maakt over de toekomst van, bijvoorbeeld, je carrière?
 • Je al nachten niet slaapt, omdat je morgen een belangrijke deal moet sluiten bij een grote klant?
 • Je regelmatig tierend in het verkeer zit als je weer in de file staat?
 • Je leegloopt vanwege de zorgen over je zieke moeder?
 • Je nooit energie hebt om te genieten van het hier en nu, omdat je altijd met je hoofd in het verleden of de toekomst zit?

Je voelt frustratie en bent reactief. In deze situatie kost alles je moeite.

Je acteert dan vooral buiten jouw cirkel van invloed, in je cirkel van betrokkenheid

Cirkel van invloed

Wat is de reden?

Die bevindt zich precies op de scheidslijn van je beide cirkels (invloed en betrokkenheid). Daar ligt namelijk het omslagpunt tussen proactief (cirkel van invloed) en reactief (cirkel van betrokkenheid). Aan welke kant van de lijn je landt, ligt heel vaak buiten je bewuste invloed. Het wordt namelijk onbewust bepaald door een oeroud overlevingsmechanisme in je brein. Zodra je overlevingsmechanisme ‘aan’ springt, val je direct terug van proactief en constructief gedrag (je cirkel van invloed dus) terug in reactief overlevingsgedrag (je cirkel van betrokkenheid dus).

Wat is de oplossing?

De oplossing zit hem dus in het bewust worden van de onbewuste triggers die je overlevingsmechanisme ‘aan’ zetten. Klinkt waarschijnlijk als ‘makkelijker gezegd dan gedaan’. We hebben er binnen Be More You sinds 2010 keihard aan gewerkt om dit mogelijk te maken. En met succes!

We hebben een simulator setting ontwikkeld waarmee je:

 • Onontkoombare input van je brein krijgt

  Tijdens je training heb je op verschillende plekken op je hoofd sensoren waarmee voortdurend hersenactiviteit wordt gemeten. Dagelijkse situaties worden gesimuleerd en daardoor ervaar je “live” samen met je coach hoe je brein met die triggers omgaat. Dè cruciale input om te ontwikkelen, die tot nu toe onzichtbaar was.

 • Direct minder uit balans bent door triggers

  Je hersenactiviteit laat direct zien wanneer je uit balans wordt gebracht. Je traint terplekke in de simulator setting hoe je dat zelf kan herstellen: door te leren om bewust niet te reageren op de triggers, krijgt je brein de ruimte om de balans te herstellen. Een ontspannen brein is ook een voorwaarde om te leren. Jij ervaart rust en ruimte.

Doordat we in deze simulator setting het onbewuste bewust en het onzichtbare zichtbaar maken, ben jij in staat om op een effectieve manier de gewenste duurzame ontwikkeling te realiseren.

Tot nu toe gingen ruim 600 deelnemers je voor om op deze manier van hun cirkel van invloed betrouwbaar en blijvend te vergroten.

Wil jij ook veel meer, proactief en constructief, acteren binnen jouw cirkel van invloed, maar lukt het je (ondanks alle tijd en moeite) maar niet? Download dan onze PDF en kom erachter hoe onze methode ervoor zorgt dat je wel snel blijvend stappen zet:
Download PDF

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen