Vergroot je cirkel van invloed

Sinds Steven Covey de term ‘cirkel van invloed’ introduceerde, zijn veel mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen hiermee in aanraking gekomen. Talloze boeken en websites leggen het model uit (zie onderstaand) en toch blijft het voor de meesten van ons moeilijk om structurele verbeteringen te boeken.

Want wat als je wel wéét dat je energie verliest wanneer je je onnodig bezighoudt met zaken buiten jouw cirkel van invloed, maar je jezelf er toch keer op keer op betrapt?

Wat als:

  • Je het jezelf al jaren aanrekent dat je in het verleden een verkeerde keuze hebt gemaakt?
  • Je je altijd zorgen maakt over de toekomst van, bijvoorbeeld, je carrière?
  • Je al nachten niet slaapt, omdat je morgen een belangrijke deal moet sluiten bij een grote klant?
  • Je iedere keer weer tierend in het verkeer zit als de brug open staat?
  • Je zelf leegloopt op de zorgen over je zieke moeder?
  • Je continue de angst voelt om je baan te verliezen in economisch zware tijden, zonder dat hier concrete aanleiding voor is?
  • Je nooit energie hebt om te genieten van het hier en nu, omdat je altijd met je hoofd in het verleden of de toekomst zit?

Je bent reactief. Voelt frustratie. Keer op keer kosten dingen je moeite, je verlangt naar flow.

In onze gratis downloadbare PDF gaan we dieper in op waaróm je steeds vervalt in ongewenst gedrag en wat je hieraan kunt doen:
Download PDF

Je acteert vooral buiten jouw cirkel van invloed:

Cirkel van invloed

Acteren binnen de cirkel van invloed kost ons, zeker wanneer we net starten met oefenen, een hoop moeite en inzet. We proberen op eigen kracht nieuw gedrag in te slijten en merken meer dan eens dat we terugvallen in oud gedrag wanneer we een écht uitdagende situatie tegen komen.

We grijpen terug op oud en bekend. We vervallen in een reflex, vastgesleten in ons brein. We hebben iets nodig dat voor een structurele verandering zorgt.

Dat is waar brain boosting om de hoek komt kijken. Samen met je flowyu-specialst ga je trainen op nieuw gewenst gedrag door je te richten op jouw cirkel van invloed. Je bent vervolgens in staat om vanuit flow proactief in het leven te staan en verliest dus minder energie binnen de cirkel van betrokkenheid. Energie die je vervolgens in kunt zetten om je talenten te ontwikkelen en te doen wat je leuk vindt!

Wéét jij heel goed dat je moet acteren binnen jouw cirkel van invloed, maar lukt het je (ondanks alle tijd en moeite) maar niet? Download dan onze PDF en kom erachter hoe brain boosting ervoor kan zorgen dat je wel snel blijvend stappen zet:
Download PDF

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen