Teamontwikkelingsplan

Coming together is a beginning.
Keeping together is progress.
Working together is success.
Henry Ford

Team performance is meer dan de som van de effectiviteit en productiviteit van de individuele teamleden. Een team is haast een persoonlijkheid op zich, met sterke kanten, ontwikkelpunten, voorkeuren en stemmingen. Geautomatiseerd gedrag van de individuele leden bepaalt de ruimte waarbinnen het team kan ontwikkelen en groeien.

Een effectief teamontwikkelingsplan bestaat dan ook uit méér dan teamsessies en teambuilding; het houdt ook rekening met de ontwikkeling van de individuele teamleden.

Teamontwikkelingsplan

Aan het begin van het traject bepalen we het uitgangspunt en het gewenste eindpunt:  Waar staat het team nu? En wat willen we bereiken?

Een teamontwikkelingsplan geeft vervolgens antwoord op 3 vragen:

•    Wat speelt er binnen dit team?
•    Waarom gaan de dingen zoals ze gaan binnen dit team?
•    Hoe kunnen we dat transformeren in een gewenst resultaat?

Inzicht in het team

Vaak zijn er al één of meerdere meetinstrumenten benut die weergeven wat er speelt binnen het team. Op basis van deze bestaande informatie kunnen we het traject uitzetten. Indien deze meting aan de start ontbreekt, kan be more you hierin adviseren. Wij werken met de HPO-scan, een wetenschappelijk gefundeerde methode die de 35 aspecten van een High Performance Organization meet. Overleg over alternatieven voor de HPO-scan is uiteraard mogelijk.

Inzicht in onderlinge verhoudingen

Onderlinge interacties zijn vaak een bron van spanningen en onbegrip. Wanneer inzichtelijk wordt waaróm de individuele teamleden reageren en handelen zoals ze doen, ontstaat er automatisch begrip voor hun gedrag. Zelfs als het om gedrag gaat dat door andere teamleden als onprettig wordt ervaren.
We maken gebruik van de Management Drives. Deze methode geeft teamleden een goed beeld van zichzelf en elkaar. Het stelt een aantal universele drijfveren vast: waar krijg ik energie van, wat kost mij energie? Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? Waar kan ik echt niet tegen?
De resultaten van de Management Drives test maakt inzichtelijk waarom de onderlinge verhoudingen zijn zoals ze zijn. Overleg over alternatieven voor de Management Drives test is uiteraard mogelijk.

Inzicht in individuele groei

De groei van de afzonderlijke teamleden is de essentie van de ontwikkeling van het team. Mede op basis van de teaminzichten worden individuele doelen bepaald. Persoonlijke ontwikkeling en groei worden constructief vormgegeven: individuele breintrainingen helpen om oud gedrag te herkennen en nieuw gedrag te ontwikkelen.

Onze aanpak (flowyu profiel en flowyu methode) is bewezen effectief. Het helpt iedere deelnemer om te komen tot snelle en blijvende persoonlijke ontwikkeling. Op professioneel én persoonlijk vlak.

Een teamontwikkelingsplan van be more you is een synergetisch geheel van individuele breintrainingen en teamcoaching. Het resultaat is een team dat solidair, gemotiveerd en effectief is. Gegarandeerd.

Nieuwsgierig geworden? We komen graag met je in contact. Bel Marco Karman (0624 990 258) of vul ons antwoordformulier in.

Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen