Blog be more you

 

Top 5 of Life Framework

UK_Top 5 of Life_our vision on a happy and effective life in balance


Persoonlijke groei en je kijk op de wereld: hoeveel hebben ze met elkaar te maken?

Persoonlijke groei

Als je gisteren naar de stembus bent geweest, heb je er weer even bewust of onbewust bij stilgestaan: de manier waarop je naar de wereld om je heen kijkt. Dat de bril waardoor je kijkt wel eens heel veel invloed zou kunnen hebben op je persoonlijke groei,


Je ‘vissenbrein’ boosten om tóch goed om te gaan met stress: het kan!

“Als het op stress aankomt, hebben we het brein van een vis” – Quote Volkskrant

Begin februari verscheen er een artikel in de Volkskrant dat stelt dat we als mens duidelijk niet in staat zijn om goed om te gaan met alle stressoren uit onze steeds drukker wordende levens.


Stress verminderen met me-time: 5 redenen om er nu mee te beginnen

Gezelligheidsdieren, listen up! Hoe leuk het ook is om een uitbundig sociaal leven te hebben en altijd gezelligheid om je heen te hebben: het is erg belangrijk (misschien wel noodzakelijk) om af en toe alleen te zijn. Me time. Sommige van ons zijn bang om alleen te zijn, we vinden er niks aan. Anderen zijn juist liever alleen (hallo introverten) en raken lichtelijk geïrriteerd doordat ze te veel tijd met anderen moeten doorbrengen.

Menselijk contact is gezond, heel gezond. We verbinden, leren en groeien door relaties met elkaar aan te gaan. Toch kan een goed ding slecht worden wanneer er te veel van is. Hier zijn een paar redenen om vaker alone time in te lassen:


Luisteren is underrated: 5 manieren om je luisterskills te verbeteren

Begrijpen en begrepen worden: het is misschien wel één van de belangrijkste sociale behoeften van de mens. Vrij vaak zijn we bezig met hoe we informatie beter kunnen zenden (cursussen, workshops en trainingen om beter te leren spreken/presenteren zijn er in overvloed en worden als zeer belangrijk bestempeld wanneer je je carrière vooruit wilt helpen),


Meer geluk door dankbaarder te zijn?

Dankbaarheid. Een thema dat in de Verenigde Staten zo belangrijk is dat er een speciale feestdag aan is gewijd: Thanksgiving. In onze Europese oren klinkt het Amerikaanse “I’m so grateful” weleens wat overdreven aan. Toch mogen we een voorbeeld nemen aan de dankbare instelling,


Waarom je NU moet stoppen met proberen het ideale rolmodel te zijn

Het liefste kind

De leukste ouder

De slimste collega

De beste vriend(in)

Heb jij wel eens het idee gehad dat je één van bovenstaande rollen moest vervullen, misschien wel allemaal tegelijk? Voel jij constant de druk om een voorbeeld te zijn voor je omgeving,


‘Technostress’ bestaat en dit is wat je ermee kunt!

Technostress, stress die ontstaat tijdens het werken met allerlei vormen van technologie. Maar liefst 60% van alle mensen heeft er wel eens last van. Dit is wat je ermee kunt doen.


Stress en The Golden Rule: gaan ze samen?

Je doet je best, echt waar. Je probeert altijd zo aardig en behulpzaam mogelijk te zijn naar anderen, hebt oog voor de wereld om je heen en steekt ook af en toe zelf de handen uit de mouwen om iets goeds bij te dragen aan de wereld (klein of groot).


Werken aan je empathisch vermogen? 4 tips!

Inlevingsvermogen: over het algemeen vinden we het een prachtige eigenschap. Je kunnen verplaatsen in een ander kan een samenwerking of relatie op de werkvloer (of daarbuiten) een enorme boost geven: wanneer iemand je namelijk met veel begrip benadert, is de kans groot dat ook jij de ander een kans geeft om zijn of haar ideeën toe te lichten.


Wil jij direct persoonlijk contact?

Neem direct persoonlijk contact op

Benieuwd naar brain boosting?

Brain boosting wordt ingezet bij individuele professionals en binnen allerlei organisaties. Benieuwd hoe het jou kan helpen? Download dan één van onze gratis PDF’s over talentontwikkeling of stressvermindering/burn-outherstel voor professionals of organisaties.
Keuze PDF
Bezig met versturen